Grasmaaier slijpen voor een mooi gazon

Uw grasmaaier slijpen is belangrijk voor een mooi maaibeeld en een strak gazon. Ook uw grasmaaier zelf vindt een geslepen mes erg fijn. Hiermee voorkomt u dat het mes bot wordt en het apparaat problemen krijgt. Het slijpen van de messen van uw grasmaaier is essentieel onderhoud en zorgt ervoor dat uw tuinmachine langer blijft werken.

Haal meer uit uw grasmaaier door deze goed te onderhouden. Dit doet u door om de zoveel tijd de messen van uw grasmaaier te slijpen. Hieronder leest u hoe wij dit aanpakken wanneer u ervoor kiest uw messen door ons te laten slijpen. Wanneer u echter ervaring heeft met het onderhoud van grasmachines, kunt u hieronder ook meer informatie vinden wanneer u zelf de messen van uw grasmaaier wilt slijpen.

Grasmaaier slijpen, waarom is dit belangrijk?

Een scherp mes onder uw grasmaaier is erg belangrijk, voor zowel uw grasmaaier als uw grasmat. Wanneer u met een bot mes maait, snijdt het mes de grassprieten niet netjes recht af waardoor er rafelige wondjes bij het gras ontstaan die gevoelig zijn voor ziektes en schimmels. Dit is vaak te zien aan witte of bruine puntjes aan de bovenzijde van de grasplant. Door het gras te maaien met een bot mes heeft de machine het zwaarder en verbruikt hierdoor meer brandstof. Uw handgrasmaaier slijpen voordat het mes te bot wordt, is dus erg belangrijk voor het onderhoud van uw machine en tuin.

Grasmaaier slijpen, hoe vaak moet dit gebeuren?

De messen van uw grasmaaier slijpen kunt u het beste minimaal één keer per jaar doen. Het makkelijkst is om dit onderhoud tijdens de winterperiode te plannen. De reden hiervoor is dat u tijdens deze periode waarschijnlijk een stuk minder gebruik maakt van uw grasmaaier en dit dus de ideale tijd is om al uw tuinmachines te onderhouden. Vaak is één keer per jaar voldoende. Heeft u echter veel stenen, molshopen of zand van bijvoorbeeld de zandbak van uw kinderen op het grasveld liggen? Dan heeft uw grasmaaier meer te verduren en kan het nodig zijn de messen van uw grasmaaier halverwege het seizoen nogmaals te slijpen.

Hoe slijpen wij uw grasmaaier?

Wanneer uw grasmaaier toe is aan onderhoud, kunt u dit bij ons laten doen. Hieronder leest u welke stappen wij ondernemen om ervoor te zorgen dat u het mes van uw grasmaaier weer in optimale conditie terugkrijgt.

grasmaaier slijpen

Nadat het mes is geslepen met een slijptol is het belangrijk om het mes te balanceren.  Als het mes niet in balans is dan zal de maaier gaan schudden tijdens het draaien. Dit is zeer slecht voor de krukas en de krukaslagers van uw grasmaaier. Ook zijn deze hoge trillingen slecht voor uzelf. Het balanceren van het mes is een lastige klus.

 

Redenen genoeg om uw grasmaaier te laten slijpen en dit ook goed te laten doen. Wij kunnen u handgrasmaaier slijpen, het enige wat u hier voor hoeft aan te leveren is het mes. U kunt het mes van uw grasmaaier (het liefst los) bij ons aanleveren tijdens onze openingstijden. Wanneer wij klaar zijn met het slijpen van de messen van uw grasmaaier, ontvangt u een sms-bericht of telefoontje en kunt u het mes weer op komen halen.

Zelf grasmaaier slijpen

Bent u zelf handig met tuinmachines en wilt u graag zelf de messen van uw grasmaaier slijpen? Bekijk dan hieronder ons filmpje met extra uitleg over hoe u uw grasmaaier het beste kunt slijpen.

Wilt u nog meer filmpjes van ons bekijken, ga dan naar ons YouTube kanaal.

Wilt u uw grasmaaier door ons laten slijpen of wilt u meer weten over het slijpen van tuinmachines? Neem dan contact met ons op.

Kosten Grasmaaier slijpen als wij het voor u doen

Bekijk hier onze tarieven voor het slijpen van diversen gereedschappen.