Aspen Diesel

17 september 2017 -
Aspen Diesel

Al enige jaren zijn we gewend om de Aspen alkylaat benzine te gebruiken. Nu wordt het tijd voor de langhoudbare diesel brandstof de Aspen Diesel.

De Aspen D is ontwikkeld voor gebruikers van kleine diesel motoren, denk hierbij aan trilplaten, aggregaten en waterpompen. De Aspen Diesel is voor 90% geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals land- en bosbouw afval. Door het gebruik van deze hernieuwbare grondstoffen worden de broeikas gassen met 50% gereduceerd ten opzichte van gewone diesel. Aspen D bevat net zoals de andere Aspen brandstoffen minder schadelijke stoffen. Ook is de Aspen D lang houdbaar zonder kwaliteit verlies. De motor zal altijd goed starten op Aspen D. Door de zuivere componenten in de Aspen D zal de motor ook schoner blijven tijdens de verbranding.

Omdat Aspen D gemaakt is uit zeer zuivere componenten bevat het een stuk minder schadelijke stoffen dan gewone diesel. In Aspen D zitten minder zwavel en aromaten waardoor het risico voor de gezondheid behoorlijk beperkt wordt. Ook heeft de diesel bijna geen geur, dit is een voordeel in de opslag. Iedere nieuwe jerrycan is verzegeld hierdoor zal deze niet lekken.

Omdat Aspen Diesel zuiverder verbrandt heeft u minder roet en kool afzetting in de motor. Hierdoor blijven de injectoren schoner en presteert de motor beter. Door het weglaten van FAME kunnen wij de brandstof lang bewaren zonder kwaliteit verlies. Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op een goede start ook na lange stilstand. Onder FAME verstaan we methylestervetzuur, dit zit in gewone diesel. FAME is hydroscopisch en trekt dus vocht aan in de tank waardoor en gemakkelijk bacteriegroei ontstaat. Deze bacteriegroei zorgt voor verstopte brandstoffilters.

Door het gebruik van Aspen D kunt u dus mee werken aan een beter en gezonder milieu. Het kan er ook voor zorgen dat uw bedrijf hoger op de co2 lader kan klimmen en dus beter kan inschrijven op aanbestedingen in de openbare ruimte.

Lees hier meer over Aspen Diesel

Menu
×