Allett

Allett kooimaaiers zijn ontwikkeld in Engeland en worden daar nog steeds geproduceerd en verder ontwikkeld met de nieuwste technologie.

Allett machines

De allereerste kooimaaier werd gebouwd in 1965 door Reg Allett die een jaar later in productie ging en verkocht werd. Dit bleek een groot succes en zo is er verder ontwikkeld naar meerdere modellen. De sportvelden kregen steeds mooiere velden. Maar ook de mooie siergazons van de Engelse tuinen zagen er steeds mooier uit.

Meiburg Tuin en Parkmachines is Professioneel Allett dealer

Wij verkopen, repareren en onderhouden alle kooimaaiers van Allett. Dit vraagt specialistische kennis. Onze monteurs zijn hiervoor opgeleid.

Het is belangrijk dat een kooimaaier altijd een scherpe snijcilinder heeft. Is uw kooimaaier niet scherp en gaat u toch maaien dan beschadigd u het gras. Het grasplantje word dan niet netjes afgeknipt maar afgescheurd waardoor het een lelijk maaibeeld geeft. Het slijpen van de snijcilinders is een specialiteit van ons bedrijf. Onze monteurs zijn hier heel handig in en doen het graag. Wilt u meer weten over het slijpen van kooien lees dan onderstaand artikel.

Slijpen van snijcilinders