Etesia

Meiburg Tuin en Parkmachines levert en onderhoud ook alle machines van het merk Etesia. 

etesia

De geschiedenis van Etesia

Etesia is een frans bedrijf en de eigenaar is familie van het Duitse bedrijf Wolf Gerate.

Al meer dan 25 jaar lang werken er bij Etesia ontwikkelaars die zich richten op het ontwikkelen van maaisystemen die vele voordelen opleveren voor de groenvoorziening in veel landen. De ontwikkelaars zoeken eerst naar een opvangsysteem dat goed werkt en ontwerpen daarna er een machine omheen.

Etesia machines

De Etesia maaiers zijn een kei in het maaien en opvangen onder alle omstandigheden. Heb je vaak nat gras of hoog gras een Etesia kan alles aan. Hij maait en vangt zonder verstopt te raken. Dit komt door het speciaal ontwikkelde maaidek en opvang. Allereerst zorgt met voor een mooi rond maaidek, hierin draaien 2 messen tegen elkaar in. De messen raken elkaar niet omdat ze door een getande riem op tijd gezet worden. Door middel van de grote vleugels op het maaimes wordt het gemaaide gras gelijk in de opvangbak gegooid.

Etesia zorgt ervoor dat de afstand tussen maaimessen en opvangbak zo kort mogelijk is, ook moet de grasdoorvoer zo groot mogelijk zijn, Door deze techniek toe te passen hebben de gramaaiers geen last van verstopte opvang kanalen, zelfs niet met nat en zeer hoog gras.

Om ruw gras te maaien wat maar 1 of 2 keer per jaar gemaaid wordt, heeft Etesia de AV lijn ontwikkeld. In deze onstruikers vindt u loop- en zitmaaiers. De machine blinken uit in eenvoud. Ze zijn voorzien van zware motoren om het grove gras goed te kunnen maaien. Dit gras wordt niet opgevangen maar wordt kort geslagen en weer terug op het veld gelegd. Een Etesia AV maaier kan een goed alternatief zijn voor een bosmaaier. Het werk met deze machines gaat dan veel sneller.

Ook is er een speciale lijn van  grasmaaiers voor hoveniers. Deze machines hebben een kunststof maaidek en zijn zeer robuust gebouwd. Met deze machines kunt u opvangen en mulchen. Ook deze machines kunt u gebruiken om langer gras te maaien, hij heeft de opvang capaciteit van de grotere ride on machines. De grasmaaier is door zijn kunststof maaidek ligt in transport, voor mensen die op meerder plaatsen moeten grasmaaien is de machine dus makkelijk te transporteren.

Om aan de vraag naar accu produkten te kunnen voldoen, heeft Etesia een accu zitmaaier en een accu loopmaaier ontwikkeld. Deze machines zijn voorzien van een accu pakket en hebben net zo veel vermogen als een motor machine. Door het gebruik van accu grasmaaiers kunt u een forse besparing halen op de onderhouds kosten van deze grasmaaiers. Met een accu lading kunt u zomaar 2 uur grasmaaien. Hierna moet de machine weer opgeladen worden. Bij de Etesia Nacts kunt u kiezen voor een wissel accu, hiermee kunt u dan tot 4 uur geruisloos grasmaaien.

Maar Etesia zit niet stil, de laatste jaren is hard ontwikkeld aan de Etesia Donkey, deze electrische kruiwagen is gebouwd om zware last geruisloos nte transporteren. De kipbak is van kunststof en is demontabel, hierdoor is het mogelijk om de kruiwagen voor een andere toepassing te gebruiken. De kipbak van de Donkey is hol, u kunt hier nog een heleboel water in meenemen. Dit is speciaal gemaakt voor mensen die dieren voederen. In de bak ligt uw hooi of stro en u kunt ook gelijk de drinkbakken van uw dieren bijvullen.

Kortom, Etesia bouwt produkten voor een veeleisende particuliere gebruiker en een professionele gebruiker die hoge eisen stelt aan zijn machines, en  verwacht dat de onderhoudskosten zeer laag liggen.

Zitmaaier Hydro 100 E Etesia  Ontstruiker Atilla 98 Etesia

 

Menu
×