Silky

Silky heeft bijna 100 jaar ervaring in het produceren van handzagen. De zagen worden speciaal ontwikkeld voor Boomklimmers, Hoveniers en alle andere mensen die in het groen werken.

Silky producten

De Silky zagen werken grote precisie en razend snel

Silky gebruikt niet-gezette vertanding, de zaagbladen zijn gemaakt van het hoogwaardige carbon-metaal SK-4 en worden met de laser uitgesneden. De tanden worden in de bladdikte ingeslepen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker met groot gemak kan zagen.

De ergonomie en levensduur van Silky

De meeste klassieke zagen hebben gezette tanden, dat betekend dat de punten van tanden buiten de bladdikte komen. De tanden van de zagen vallen binnen de bladdikte en veroorzaken hierdoor minder weerstand tijdens het zagen. Zagen met deze zagen kost dan ook minder kracht en moeite.

De punten van de tanden worden heel kort verhit tot een zeer hoge temperatuur, hierdoor wordt de zaagpunt gehard. Omdat alleen het snijgedeelte wordt verhit behoud het blad zijn kwaliteit en flexibiliteit, waardoor de zagen van Silky langer mee gaan dan andere zagen. De chroom laag op het zaagblad maakt de zaag sterker en verlengt de levensduur. Het beschermt het blad tegen roest en hars.

De speciale vertanding van de zagen zorgen ook voor een zuivere en gladde zaagsnede, hierdoor hebben ziekteverwekkers minder kans. Deze speciale vertanding heet Mirai-Me, dit houdt in dat de tanden met precisie in 4 vlakken van het blad zijn geslepen.

Silky assortiment

Silky HayauchiSilky heeft een groot assortiment aan zagen. Iedereen kent natuurlijk de stokzaag. De Silky Hayauchi lijn is zeker bekend bij hovenier en groenvoorziener. Zijn unieke ovalen aluminium buizen maken hem licht maar ook zeer sterk. Het zaagblad wordt op de buis geklikt en daarna vastgeschroefd. De stokzagen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Zubat silkyOok maakt Silky veel verschillende soorten vaste zagen. De Zubat is hiervan een mooi voorbeeld. Deze zaag is licht gebogen en uitermate geschikt voor bovenhands werk. De zaag heeft een Mirai-Me vertanding van 7,5 per 30 mm. En geschikt voor snoeiwerkzaamheden boven de schouders.

Silky GomtaroDe Gomtaro zaag van Sliky is verkrijgbaar in bladlengtes van 180-330 mm en een vertanding van 8 per 30 mm. Deze zaag is gemaakt voor vers hout. Het zaagblad loopt door in de handgreep. Dit geeft een perfecte verbinding tussen zaag en handgreep.

silky gomboyOok zijn er diverse klapzagen, zo is er de Gomboy serie. Dit is de grootse serie van Silky. Deze zagen zijn te gebruiken van de groenvoorziening tot in een timmerwerkplaats. Er zijn verschillende lengtes zagen beschikbaar en zagen met verschillende vertandingen.

Veder omvat het Silky programma ook hakbijlen in diverse soorten en maten.

Natuurlijk zijn bij ons ook alle vervangingsdelen te verkrijgen. Zoekt u een nieuw zaagblad of een nieuwe holster, dan bent u bij Meiburg Tuin en Parkmachines aan het goede adres.