Zitmaaier

Hoe uw gazon er ook uitziet, bij Meiburg Tuin en Parkmachines hebben we de juiste zitmaaier voor u. Het maakt niet uit of uw gazon groot of klein is, of u wilt vangen of mulchen, voor iedere toepassing hebben wij een grasmaaier die past bij uw wensen. 

Zitmaaier, welk variant is de juiste keuze?

U bent op zoek naar een zitmaaier om uw tuin op een professionele wijze te verzorgen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Belangrijk hierin is dat u zich altijd goed laat adviseren zodat u er zeker van bent dat u met het juiste type maaier naar huis gaat.

In onze showroom aan de Nieuweweg in Wijchen bent u van harte welkom om uw wensen te bespreken en ons aanbod aan verschillende zitmaaiers te bekijken. Heeft u liever dat we naar u toe komen om de mogelijkheden door te nemen? Dit is geen probleem! Neem contact met ons op en we maken een afspraak om bij u langs te komen en u rustig te adviseren over de verschillende opties.

Er bestaan veel verschillende zitmaaiers, maar de volgende twee typen zult u het meest tegenkomen:

 

* Mulchen houdt in dat het afgemaaide gras diverse keren door het maaimes kapot wordt geslagen. Zo zijn de grassnippers die op uw gazon komen te liggen zeer klein, zo klein dat u ze haast niet ziet liggen. Dit afgemaaide gras heeft hiernaast een erg fijne werking. Dit verteerd namelijk tussen uw grasplanten en dient zo weer als voeding voor uw gazon.

Aankoop van uw nieuwe zitmaaier

Wanneer u een zitmaaier bij Meiburg Tuin  en Parkmachines aanschaft, zorgen we er altijd voor dat u hier direct mee aan de slag kan thuis. Dit houdt het volgende in:

Een zitmaaier biedt meer

Hoewel de zitmaaier voornamelijk bedoeld is voor gras maaien, kan deze tegenwoordig nog veel meer. Er zijn diverse aanbouwmachines beschikbaar zodat u deze machine voor meer dan grasmaaien kunt gebruiken.

Zo kunt u een rolbezem op uw maaier bevestigen en hiermee ook uw tuinpaden schoon houden. In de winter kunt u gebruik maken van de sneeuwschuif en de getrokken zoutstrooier. Om blad en tuinafval te verwijderen, hebben wij ook zeer handige aanhangers in onze winkel staan. Heeft u veel gras op uw gazon liggen, dan kunt u dit snel verwijderen met de getrokken grasveger. Om de grasgroei te bevorderen is het ook mogelijk om met een beluchter en uw zitmaaier het gazon in topconditie te brengen. Zoals u al ziet aan al deze toepassingen, is de zitmaaier tegenwoordig enorm veelzijdig en kan uw zitmaaier veel meer dan alleen het maaien van het gras.

Veilig werken met uw maaimachine

Veiligheid heeft altijd prioriteit wanneer uw met grotere machines werkt. Daarom hebben onze zitmaaiers ook meerdere veiligheidsschakelaars. Deze zorgen ervoor dat wanneer u van de machine afvalt, de zitmaaier direct afslaat en tot stilstand komt. Ook kunnen de messen alleen maar draaien wanneer er iemand op de maaier zit. Een aantal van onze zitmaaiers hebben zelfs een achteruit rij blokkering, waardoor u niet naar achteren kunt rijden met de maaier zolang de messen draaien.

Onze professionals bij Meiburg Tuin en Parkmachines raden aan altijd gehoorbescherming te dragen wanneer u met de zitmaaier aan de slag gaat. Deze grotere maaimachines produceren al snel meer dan 80 decibel aan geluid. Dit geluidslevel kan gehoorschade opleveren en dit is makkelijk te voorkomen door uw oren op juiste wijze te beschermen.

Heeft u liever een stille zitmaaier? Dit is ook mogelijk. Bekijk dan maar eens onze Rider Battery van Husqvarna. Deze frontmaaier maakt niet alleen weinig geluid, maar werkt ook geheel op accu en kan tot zeker anderhalf uur achter elkaar gras maaien.