Robotmaaier

Altijd een perfect gemaaid gazon zonder al te veel moeite? Dan is de robotmaaier een goede oplossing voor u. Meiburg Tuin en Parkmachines levert, repareert en onderhoud deze machines.

Levering, onderhoud en reparatie van de robotmaaier

Meiburg Tuin en Parkmachines levert de volledige Automower serie van Husqvarna. Met deze lijn van machines kunnen we bijna iedere tuin van een robotmaaier voorzien. Wanneer u een robotmaaier wilt aanschaffen komen wij graag eerst bij u in de tuin kijken. Zo kunnen wij het beste advies geven welke maaier er in uw tuin past en hoe hij het beste geïnstalleerd kan worden.

De automower is eenvoudig te installeren in uw tuin, wij geven u dan ook uitleg hoe u de maaier het beste kan plaatsen in uw tuin. Doet u het liever niet zelf? Dan kunnen wij uw robotmaaier ook voor u aansluiten.

Ook voor onderhoud en reparatie aan uw robotmaaier kunt u bij ons terecht. In onze eigen werkplaats werken dagelijks goed opgeleide monteurs die uw machines in topconditie houden.

Zodra u de machine bij ons brengt met een storing hangen we hem eerst aan de computer. Deze leest uw maaier uit en laat ons zien welke onderdelen er vervangen moeten worden om uw storing te verhelpen.

Meiburg Tuin en Parkmachines raad u aan om jaarlijks uw machine weg te brengen voor onderhoud zodat u probleemloos weer een maai seizoen kan genieten van uw robotmaaier. Wij maken de machine schoon op plaatsen waar uzelf niet bij kunt. Ook installeren wij de nieuwste software op uw machine zodat hij up to date blijft. Met de computercheck van alle belangrijke onderdelen kunnen we constateren of uw maaier problemen tegenkomt. Hierdoor kunnen we u in sommige gevallen goed adviseren om uw installatie aan te passen om zo verdere problemen te voorkomen.

Werking van de robotmaaier

Robotmaaiers maaien niet alleen het gras maar het zijn eigenlijk gazon onderhoudsmachines. Doordat een robotmaaier dagelijks maait snijdt hij maar een mm van het gras af, dit verdwijnt tussen de grasmat en ziet u niet liggen. Het afgemaaide gras dient ook weer voor bemesting van de grasplantjes zodat u gezonde grasplantjes houdt en het er weer mooi groen uitziet. ook mollen houden niet van een robotmaaier die over het gazon rijdt. De robot zorgt voor beweging op de grond, dit vinden mollen niet fijn en ze vertrekken.

De robotmaaiers werken met een magnetisch veld. Doordat u een begrenzingskabel op het gras aanbrengt of onder de grasmat waar een zwak stroompje doorgaat ontstaat er een magnetisch veld waar de robotmaaier binnen blijft.

De geschiedenis van de robotmaaier

Husqvarna is als een van de eerste begonnen met het ontwikkelen van de robotmaaier. ( Ze zijn omstreeks 1995 gestart met het verder ontwikkelen van de Automower ) Husqvarna heeft daardoor een voorsprong in de robotmaaier markt en zijn hierdoor dus wereldwijd leider in de markt op dit gebied. Nu nog steeds worden de modellen jaarlijks aangepast met de nieuwst technieken en zal Husqvarna blijven ontwikkelen. Voor iedere tuin is er wel een geschikte robotmaaier binnen de Husqvarna Automower serie te vinden.

Voordelen Husqvarna Automowers

robotmaaier  robotmaaier  robotmaaier

Robotmaaier accessoires en onderdelen

Ook voor de Husqvarna Automowers zijn er vele soorten accessoires te koop. Niet alle accessoires passen op alle types robotmaaiers. Zo zijn er koplampen verkrijgbaar voor de 330X. Ook de afstandbediening is er alleen voor de 320 en 330X. Verder zijn er accessoires die wel voor alle machines geschikt zijn zoals een muurhouder om uw maaier s’winters netjes op te bergen, een beschermkap voor over het laadstation, een signaal versterker, een wielborstelkit en verschillende maten draagtassen.

Menu
×