Heggenschaar

Een perfect getrimde heg kan de finishing touch zijn voor het uitzicht van uw tuin, maar het kan ook veel moeite kosten om dit te bereiken. Het hangt af van de heggenschaar die u gebruikt.

Soorten heggenscharen

In ons assortiment vindt u motorheggenscharen, electrische heggenscharen of de nieuwste techniek de accu heggenscharen. Zo is er voor elke snoeiklus een geschikte heggenschaar. Onze heggenscharen hebben een goede ergonomie, robuust design, veelzijdige bruikbaarheid. Ook kunt u kiezen in verschillende meslengtes.

Zoals u leest zijn er veel mogelijkheden. Laat u daarom goed adviseren welke heggenschaar het best bij u past. U kunt dagelijks in onze showroom terecht voor een gedegen advies en om de mogelijkheden te bekijken.

Ergonomie

Meiburg Tuin en Parkmachines vind ergonomie een belangrijk punt. Het ligt er geheel aan wat u gaat doen en welke heggenschaar hier het best bij past zodat u een goede houding heeft en zo uw lichaam spaart:

Afleveren heggenschaar

De heggenscharen worden door ons gebruiksklaar geleverd. Dit houd in:

Veilig werken met een heggenschaar

Wanneer u gaat werken met de heggenschaar draag dan altijd een veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen. Zorg ook dat u op stevige schoenen staat met anti slip zool zodat u niet kan uitglijden.

Ook uw heggenschaar moet voldoen aan veiligheidseisen. Zo moet het mes van een heggenschaar voorzien zijn van een mesbeschermer zodat je tijdens het werk niet per ongeluk in je been knipt.

Let er ook op hoe u werkt: Ga niet op een lader staan maar gebruik een stokheggenschaar.

Heggenschaar mes slijpen

Als u zelf handig bent en het mes van uw heggenschaar wilt slijpen hebben wij op ons you tube kanaal een filmpje gezet met uitleg over hoe u het best uw heggenschaar kunt slijpen.

 

Ziet u dit zelf niet zitten of heeft u er geen tijd voor dan doen onze monteurs dit graag voor u. De heggenschaar kunt u tijdens onze openingstijden langs brengen. Zodra hij door een van onze monteurs is geslepen sturen we u een sms-je zodat u hem weer kunt komen ophalen.

Tip heggenschaar

heggenschaar onderdelenSmeer regelmatig uw mes met bio heggenschaarspray. Dit middel is niet alleen een smeermiddel maar het zorgt er ook voor dat de harsen ( die vrijkomen als u bv. coniferen knipt ) opgelost worden en niet aan uw heggenschaar mes blijven plakken.