Grasmaaier

Een perfect gemaaid gazon vraagt om een grasmaaier die op maat gemaakt is voor zowel u als uw gazon. Om deze reden bied Meiburg Tuin en Parkmachines u een breed scala van gazonmaaiers evenals verschillende maai technieken om uit te kiezen.

Soorten grasmaaiers

Laat u goed informeren voordat u een grasmaaier koopt. Wij kunnen u in onze showroom meer vertellen over de verschillende maai technieken en grasmaaiers. Wilt u een vrijblijvend advies gesprek bij u in de tuin dat is natuurlijk ook mogelijk. Hieronder zal ik diverse mogelijkheden noemen:

Maai technieken

Afleveren grasmaaier

Meiburg Tuin en Parkmachines levert zijn machines altijd gebruiksklaar af. Dit houd in:

Mooi gazon

Om een mooi gazon te krijgen is het erg belangrijk om te maaien met een scherp mes. Hierdoor krijgt uw grasplant minder beschadiging en hebben schimmels en bacterien minder kans. In het filmpje op ons you tube kanaal laat ik u zien hoe u zelf het mes van uw grasmaaier slijpt. Wilt u liever dat wij het doen? Dat kan, breng dan uw mes langs bij ons zodat een van onze monteurs hem weer vakkundig scherp kunnen maken voor u.

Ook is het belangrijk om regelmatig uw gazon te verticuteren. Met verticuteren verwijderd u mos en onkruid uit uw gazon. Na het verticuteren moet u het gazon doorzaaien met nieuw graszaad. Om de grasgroei verder te stimuleren kunt u het gras beluchten. Door deze bewerking brengt u extra lucht bij de graswortel. Hierdoor kan de plant beter groeien. De machines voor gazon verbetering zijn bij ons te huur.

Geschiedenis van de grasmaaier

De grasmaaier is in 1827 al ontwikkeld door de Engelsman Edwin Beard Budding. Hij kreeg zijn idee in een textiel fabriek waar ronddraaiende messen de vezel van tapijten afknipte. Dit was de eerste kooimaaier, dit maaiprincipe kennen wij nu nog steeds. Wij gebruiken dit nog op voetbalvelden en golfbanen en geeft het mooiste maairesultaat. Voordat de kooimaaier was ontwikkeld werd het gras met scharen en zeisen geknipt, dit was zeer een tijdrovende klus.

grasmaaier