Tractor

Een tractor wordt gebruikt om vele voorkomende werkzaamheden mee uit te voeren. Doordat de machine voorzien is van een achter hef en trekhaak kunnen er vele aanbouwmachine gemonteerd aan de tractor. Hierdoor is een tractor zeer goed toepasbaar voor zeer veel werkzaamheden. Om echt alles te kunnen doen met een tractor is deze meestal ook voorzien van hydrauliek ventielen, op deze manier kan u ook hydraulische aangedreven machines bedienen. Aanbouwmachines kunnen ook aangedreven worden door de aftakas. De aftakas wordt rechtstreeks aangedreven door de motor van de trekker. Door middel van een koppeling is deze aan en uit te schakelen. De aftakas kan ook op verschillende toerentallen draaien, heet meest voorkomend is 540 omw. 1000 omw en de spaar stand 750 of  540 eco . In deze stand verbruikt de trekker minder brandstof. Het is afhankelijk van het werktuig welke aftakas stand gekozen moet worden.

New Holland tractor bij Meiburg

TZ21 New Holland tractorWij zijn dealer van New Holland compact, dit houd in dat wij tractoren leveren van 20 tot 90 pk. Deze zijn meestal  4-wiel aangedreven hierdoor kunnen ze de kracht goed overbrengen op de ondergrond. Samen met het sperdifferentieel op de achteras is de trekker dus erg sterk. New Hollland heeft een brede range aan compact tractoren. Het beging bij 21 pk sub compact tractor. Dit is een kleine machine, wordt veel gebruikt met midden onder maaidek om het gras te maaien op bijvoorbeeld een camping. De sub compact tractor is ook voorzien van aftakas en hefinrichting. Om het gazon niet beschadigen rijdt de trekker meestal op gazonbanden. Gaat u veel transport werk over de weg doen dan kan het goed zijn om industrie banden te monteren, deze slijten minder snel op weg.

Na de Sub compact tractoren komt en compact tractor. Dit is bij New Holland deBoomer 35 New Holland tractor Boomer lijn. De Boomer lijn begint bij 23 pk en stopt bij 50 pk. De kleine Boomer 20 en 25 is leverbaar met hydrostatische aandrijving en 4- wiel aandrijving.  Rijden doe je met 2 pendalen, 1 pedaal vooruit en 1 pedaal achteruit.  Het is dus erg eenvoudig om de tractor te bedienen.

Boomer 40 New Holland tractorDe Boomer 30,35,40 en 50 tractor zijn leverbaar met versnellingsbak of hydrostatische transmissie. De tractoren hebben motorvermogen tot 47 pk en zijn natuurlijk 4 wiel aangedreven. De tractor is ook leverbaar met een luxe cabine waarin het goed toeven is. De New Holland tractor is ook uit te voeren met een fronthef en aftakas om machine aan de voorzijde van de tractor te kunnen bedienen.

Hierna komt de Boomer Easydrive serie. Deze zijn voorzien van een CVT Boomer 3050 New Holland tractoraandrijving. Dit houdt in dat u door het bedienen van 1 rijpedaal de tractor traploos kan laten versnellen of vertragen. Ook voorziet het Easydrive systeem in een zeer goed werkende cruise control. Deze cruise control werkt het zelfde als in een personen auto. Ook kan u het reactie vermogen van de trekker veranderen. U kunt er voor kiezen om snel of langzaam op te trekken en af te remmen.  Deze functie is zeer nuttig bij zware werkzaamheden of gladde ondergrond. De Boomer Easydrive heeft een motor vermogen van 40 tot 50 pk.

T3020 New Holland tractorNa de Boomer serie is er ook een T- serie leverbaar, dit zijn geschakelde tractoren met een vermogen van 40 tot 65 pk. Het zijn smalspoor trekkers speciaal gebouwd voor het zware werk in kleine ruimtes.

Een aantal tractoren zijn ook leverbaar met een Supersteer vooras, dit houdt in dat de vooras ook draait zodra men stuurt. Het grote voordeel is natuurlijk een kleine draaicirkel maar zeker zo belangrijk is dat de ondergrond minder beschadigd. Door het gebruik van Supersteer hoeft de stuuruitslag van de voorwielen niet zo groot te zijn, hierdoor wordt voorkomen dat de trekker met zijn voorwielen de ondergrond beschadigd. Supersteer heeft ook een voordeel met machine in de fronthef. Doordat de vooras draait gaat dus ook gelijk het werktuig mee. Hierdoor kunt u met een grasmaaier of rolbezem in de fronthef nauwkeuriger werken. Door de vooras mee te laten draaien wordt het werktuig ook in stilstand bediend. Dit zorgt ervoor dat u zeer nauwkeurig kan werken.

Onderhoud tractor

Een tractor heeft regelmatig onderhoud nodig, wij kunnen dit voor verzorgen in onze werkplaats. Het onderhoud kan ook op locatie uitgevoerd worden, hierdoor heeft u minimale stilstand. Doet u het onderhoud liever zelf dan kunnen wij u voorzien van de onderdelen die u nodig heeft. Ook kunt u onze monteurs vragen om technische informatie of hulp bij een probleem waar u zelf niet uitkomt.

 

Laat u goed adviseren voordat u een nieuwe of gebruikte tractor koopt, zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden en uitvoeringen. U kunt ons altijd om advies vragen, op die manier zoeken wij voor u de beste passende machine.

Menu
×